| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
demiruyar Mr. Boutique

|
|
| Başa dön |
|
 |
chriss

|
Tarih: Pts Ağu 03, 2009 12:37 am Mesaj konusu: |
|
|
Çok seri hızlı bir araba değil ama dediğim gibi yol tutuş performansı çok keyif veriyor. _________________ Fuzzilla.. |
|
| Başa dön |
|
 |
Eldrun

|
Tarih: Sal Ağu 04, 2009 10:22 am Mesaj konusu: |
|
|
| thecold33 demiş ki: | Ya bide 2 sene masaüstümü kaplayan resim, bu nedir yavvv:D
 |
| ESP demiş ki: | Ford bu konsept işini bıraksın lütfen!  |
Bence çok güzel olmuş Shelby GR 1. Arkadan görünüşü çok güzel. Ön çizgiler pek iyi değil ama. Farlar ve ön kaputtaki hava kanalı daha estetik yapılsa harika olurmuş.
Ford gördüğüm en güzel konseptlerden 2 tanesini hazırlayan firma. Lütfen. (yukarıdakiyle 3 oldu.

Ford Indigo (NFS2 oynayanlar bilir)
Buda GT90
 _________________ let's put a smile on that face...
En son Eldrun tarafından Sal Ağu 04, 2009 10:38 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi |
|
| Başa dön |
|
 |
Eldrun

|
Tarih: Sal Ağu 04, 2009 10:33 am Mesaj konusu: |
|
|
| DreamGuitar demiş ki: | Bu arabalar genelde eski modelleriyle hafızalarda yer etmiş.Aslında son versiyonları benzer sınıftaki Avrupalı modellere nal toplatacak cinsten
General Motors'un elinin değdiği hangi iş kötü olabilirki?  |
Aslında tam tersi. Amerikan araçlarının performansları pek iyi değil. Hızlanma ve hız konusunda iyiler ama olay gerçek sürüşe geldiğinde, viraj alma pistte gitme gibi. Avrupalı araçların yanına yaklaşamıyorlar.
Misal. Dodge Viper benim en sevdiğim araçlardan biridir. Bu kas yığını hayvani arabanın yeni GTS modelini Top Gear test etti. BMW Z4 ile karşılaştırdı. Viper düzlükte iyi şahlanıyor fakat Virajlara geldiğinde önden kayma, arkadan kayma her şey var. Kontrol edilmesi çok zor. Z4 ile aynı sürede tamamladı. (sanırım bir kaç milisaniye daha önde)
ABD'nin süperspor arabaları Avrupa'nın orta düzey spor arabalarıyla aşık atabiliyor anca. Lamborghini, Ferrari gibi süperspor avrupalılara karşı ise bir hiçler.
Ha görünüşleri ve motor seslerine bayılıyorum o ayrı. Her şeye rağmen bir Viper RT/10'um olmasını isterim 3 kollu jant ve yandan egzoz, hey gidi hey. _________________ let's put a smile on that face... |
|
| Başa dön |
|
 |
ESP

|
Tarih: Sal Ağu 04, 2009 12:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Düşüncem veya beğenim değişmiş değil. Ford bana göre en itici konseptleri dizayn eden firma. Toyota gibi uzay kasa, acayip, seri üretim olmaktan uzak araçlar dizayn etmese de, hala itici araçlar yapıyorlar. Ürettikleri eski efsane demir yığınları bile bana daha çekici geliyor. Mustang GTR Consept dışında Ford'un sevdiğim bir konsepti yok.
En efsane konseptleri Ferrari yapıyor. _________________ Bahtlı Bedevi |
|
| Başa dön |
|
 |
DreamGuitar

|
Tarih: Sal Ağu 04, 2009 1:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Eldrun demiş ki: | | DreamGuitar demiş ki: | Bu arabalar genelde eski modelleriyle hafızalarda yer etmiş.Aslında son versiyonları benzer sınıftaki Avrupalı modellere nal toplatacak cinsten
Aslında tam tersi. Amerikan araçlarının performansları pek iyi değil. Hızlanma ve hız konusunda iyiler ama olay gerçek sürüşe geldiğinde, viraj alma pistte gitme gibi. Avrupalı araçların yanına yaklaşamıyorlar.
Misal. Dodge Viper benim en sevdiğim araçlardan biridir. Bu kas yığını hayvani arabanın yeni GTS modelini Top Gear test etti. BMW Z4 ile karşılaştırdı. Viper düzlükte iyi şahlanıyor fakat Virajlara geldiğinde önden kayma, arkadan kayma her şey var. Kontrol edilmesi çok zor. Z4 ile aynı sürede tamamladı. (sanırım bir kaç milisaniye daha önde)
ABD'nin süperspor arabaları Avrupa'nın orta düzey spor arabalarıyla aşık atabiliyor anca. Lamborghini, Ferrari gibi süperspor avrupalılara karşı ise bir hiçler.
Ha görünüşleri ve motor seslerine bayılıyorum o ayrı. Her şeye rağmen bir Viper RT/10'um olmasını isterim 3 kollu jant ve yandan egzoz, hey gidi hey. |
Benim orada bahsettiğim dikkat ettiysen motor performansı.Viraj ve denge unsuru hususunda aynı şeyden bahsediyoruz.Bu yönleriylede eksik olması "Amerikan araçlarının performansları pek iyi değil" demek değil.Çünkü Amerikan konsepti böyle.Sırf o yolda savrulduğu için yada bir taraflarının kayıp patinaj çektiği için bu araçların hastası olan benim gibi bir yığın insan var.
Konseptler farklı,ne kadar hepsi spor otomobiller olsada farklı kullanıcı tipine hitap ediyorlar.Fakat bahsettiğin modellerle bir Dodge Viper'ın üst versiyonlarının motor kapasitelerini karşılaştırmanı öneririm.Zira önceki sayfalarda motor kapasitesi bakımından Dodge Viper ile Porsche karşılaştırmam vardı.Yani özetle Dodge Viper gibi çok ciddi motor kapasitesi,hacmi olan bir otomobili orta sınıf Avrupalı araçlarla bir tutmak komik olur. _________________ Si String Power. |
|
| Başa dön |
|
 |
DreamGuitar

|
Tarih: Sal Ağu 04, 2009 1:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
Chevrolet Camaro...hastasıyım.
Bumblebee
 _________________ Si String Power. |
|
| Başa dön |
|
 |
Perfectionist Rack Uzaylisi

|
|
| Başa dön |
|
 |
rock the boy

|
Tarih: Sal Ağu 04, 2009 3:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı yapıp gereksiz resim kalabalığı yapmiyim dedim,
ama üstteki fordların hepsi bana "Need 4 Speed 2" yi hatırlattı...O sene bu fordların oyunda mevcuttu  _________________ "...The world is full of kings and queens,who blind your eyes and steal your dreams...."
BLack Sabbath - 1980
www.myspace.com/meditaband
www.myspace.com/mfatihercan |
|
| Başa dön |
|
 |
Rigorous

|
Tarih: Sal Ağu 04, 2009 4:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
Vintage...
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Eldrun

|
Tarih: Çrş Ağu 05, 2009 11:10 am Mesaj konusu: |
|
|
| DreamGuitar demiş ki: | | Eldrun demiş ki: | | DreamGuitar demiş ki: | Bu arabalar genelde eski modelleriyle hafızalarda yer etmiş.Aslında son versiyonları benzer sınıftaki Avrupalı modellere nal toplatacak cinsten
Ha görünüşleri ve motor seslerine bayılıyorum o ayrı. Her şeye rağmen bir Viper RT/10'um olmasını isterim 3 kollu jant ve yandan egzoz, hey gidi hey. |
Benim orada bahsettiğim dikkat ettiysen motor performansı.Viraj ve denge unsuru hususunda aynı şeyden bahsediyoruz.Bu yönleriylede eksik olması "Amerikan araçlarının performansları pek iyi değil" demek değil.Çünkü Amerikan konsepti böyle.Sırf o yolda savrulduğu için yada bir taraflarının kayıp patinaj çektiği için bu araçların hastası olan benim gibi bir yığın insan var.
Konseptler farklı,ne kadar hepsi spor otomobiller olsada farklı kullanıcı tipine hitap ediyorlar.Fakat bahsettiğin modellerle bir Dodge Viper'ın üst versiyonlarının motor kapasitelerini karşılaştırmanı öneririm.Zira önceki sayfalarda motor kapasitesi bakımından Dodge Viper ile Porsche karşılaştırmam vardı.Yani özetle Dodge Viper gibi çok ciddi motor kapasitesi,hacmi olan bir otomobili orta sınıf Avrupalı araçlarla bir tutmak komik olur. |
Arkasını savurması, patinaj çekmesi falan hoş ve görmek istediğimiz şeyler tabiki. Fakat araba kayıyor diye iyi olmaz aksine kötü olur. Zevk için kaydırmak farklı, aracın kontrol edilememesi ayrı. Yoksa Avrupalı araçlarda da bir düğmeye bastın mı kapıyor güvenlik sistemlerini, Ferrarin CL55 AMG'n falan başlıyor kaymaya, spin atmaya, tekerlek yakmaya. O sorun değil.
Üst modellerin motor kapasiteleri derken silindir hacmini kastediyorsun sanırım. Viperda eskiden 8 litre motor vardı şimdi ise 8,3lt. Fakat bu kadar büyük motordan 500hp civarı güç elde etmek tam bir verimsizlik örneği. Amerikan felsefesi öyle ama, olabildiğince büyük ve gösterişli şeyler.
2000hp'ye modifye edilen Viper'lar da var. Ama araç sadece drag için hazırlanmış yanılmıyorsam. Üçüncü vitese 250km/h civarı atıyor. Arabanın arkasında kalkışta uçak gibi olmasın diye bir düzenek var ve paraşütle duruyordu yanılmıyorsam. Araba düz yolda bile zar zor kontrol ediliyor, sürücü zor tutuyor yolda.
Fakat motorun standart hali verimsiz işte. Modifyeli araçlar karşılaştırılacaksa Gemballa Mirage Evolution diye bir modifyeli Carrera GT var. 1000hp'lik 400km/h hız yapabilen. 1300kg. (ki bu drag yapsın diye değil de yolda gitsin diye yapılmış bir araç) Modifyesiz hallerine bakarsak Carrera GT daha iyi Viper'dan. Yoltutuş, hız, hızlanma, fren...(subaru imprezza'yı geçen tofaş şahin'ler de var modifyeyle, pek adil olmuyor karşılaştırma açısından)
lt/hp oranı ve ağırlık/güç oranı önemli spor araçlarda. Amerikanlarda bu yerlerde sürünüyor.
Bundan 17 yıl önce üretilen McLaren F1'e bakıyoruz. 6.1'lt motoru 627hp üretiyor. Litre başına 100hp'den fazla. Daha da önemlisi, araç 1140kg. Kg başına ürettiği güç muazzam. ton başına 550kg. Ki zaten prototip ya da özel üretim araçları saymazsak yol versyonu araçlar içinde bundan daha iyi bir araba yok diyebilirim. 17 yıl geçmesine rağmen. Tam bir mühendislik harikası araç. Bir araba en iyi şekilde nasıl gider diye kafa yorulup yapılmış. Hava kanalı ısıyı daha iyi iletsin diye saf altın. Aerodinamiği çok iyi. Sürücü koltuğu denge açısından ortada. Araç olabildiğince hafif. İlk karbonfiber araç olması lazım seri üretimdeki. Motoru günümüz çoğu superspor araçlarından güçsüz olmasına rağmen diğerleri bunla aşık atamıyor.
Bugatti ise aracımız 1000hp olacak 400km/h'yi geçecek mottosuyla üretildi. Tabi bir superspor arabadan beklenmeyecek kadar da lüks. Fakat o kadar. Düz yolda McLaren F1'i maximum hız ve hızlanma konusunda geçse bile (motorunun gücü sayesinde kıl payı geçiyor) diğer yönlerden beklenildiği kadar iyi değil.
---
Amerikanda resmen güç gösterisi bu. Benim motorum senin motorundan daha büyük olayı. E benzin de ucuz. Motor hacmi 5lt'den ufak olan araçların motoruna küçük blok diyorlar.
Zaten 8lt'de 450-500hp üreten aracın yeni versyonu 600hp üretmek için 8,3'e çıkarmanın tek amacı da bu. Bakın motor daha da büyük ve daha sesli demek. Yoksa hiç bir mantığı yok o motorun 8,4lt olmasının. İsraf. (Tabi Amerikan araçlarının motor seslerinin öyle olmasına da etken bu büyük motor düşük devir olayı. Önemli bu olay.)
Motor kapasitesiyle alakası yok yani olayın. Kapasiteyi kullanamıyorsan verimsizdir o motor. 500hp güç elde etmek için 8,3lt'ye gerek yok, Ferrari F50'de 3,7lt motor var 520hp güç üretiyor.
8,3lt 510hp'lik Viper'ın 3,2lt 342hp'lik Z4'ü pistte burun farkı ile geçmesi bence Viper için pek iyi değil. Olay sadece motorla da bitmiyor. Demek ki aracın yürüyen aksamı da yeterince iyi değil. Z4'ün tekerlerinin 2 katı daha geniş tekerleklere rağmen önden kaymaya başlıyor. (Arkadan kayma göze hitab eden bir kayma. Dengeyi sağlarsan gayet de güzel dönebiliyorsun pek sorun yaşamadan. Fakat aracın önden kayması çok daha tehlikeli ve kötü bir durum. Güzel de durmuyor. Direksyonu çeviriyorsun fakat araba hala düz gidiyor. ) Gidip daha büyük motorlu Lamborghini ile karşılaştırsalar durum daha feci olurdu.
Kısaca Amerikan araçları düz yolda iyi giden, motor sesleri ve görünüşleri de çok güzel araçlar. Boyutları da çok büyük. Yani karizma üstüne karizma sahibi araç bunlar. Alanlar da zaten bunun için alıyor.
Ama teknik açıdan bakınca Avrupalı süperspor araçların yanına yaklaşamıyorlar bu bir gerçek. Aslında superspor da denmiyor bunlara Amerikada. Muscle car deniliyor. Kaslı araba.
Sevmek ayrı ama. Ben de severim muscle carları. _________________ let's put a smile on that face... |
|
| Başa dön |
|
 |
DreamGuitar

|
Tarih: Çrş Ağu 05, 2009 1:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
Sanırım en azından yol tutuş,yol hakimiyeti konusunda mutabık kaldık.Fakat burada ayrıldığım bir nokta var.Bu araçların yolda savrulması (bir yere akadar ama),patinaj olayı bu araçların konseptinin bir parçası.Dolayısıyla bu araşları alan,bu durumları bile bile alır.Alırken tüm bunları göz önünde bulundurur.Amerikalıların güzel bir lafı vardır bu konuyla alakalı "Bir arabayı kullanmak vardır,birde arabayı sürmek vardır" diye.Bu araçları alan vatandaş bu araçları sürüyor,kullanmak çok farklı bir şey.Olay tamamen budur.
Ayrıca elbette performanstan alıp götürüyor bir nebze.Ama gülü seven dikenine katlanır hesabı.Bu araçlar Avrupalı benzerleri gibi konfor ve elektronik yada elektromekanik bakımdan çok fazla donanımlı değiller konsepti gereği.Ki şunada eminim Amerikalılar istese çok daha mühendislik gerektiren önlemler,geliştirmeler yaparlar o konuda.O meşhur "V" motorlar zaten başlı başına bence bir mühendislik harikası o ayrı.
Viper'ın gücü konusunda söylediklerine katılmıyorum.Tek taraflı baktığını düşünüyorum.Viper'ın bir sürü modeli,bu modellerinde bir sürü versiyonu var.Sen hangi modelini,hangi versiyonunu değerlendiriyorsun mesela?
Güç üretme konusunda söylediklerinin tam tersi bir model olan,Dodge Viper Venom 1000'in özelliklerine bir bakmanı tavsiye ederim:
Teknik Özellikler
Motor: Venom 1000 V10
Motor hacmi: 8554 cc
Maks. Güç: 1000 Hp – 5000 d/d
Maks. Tork: 1490 Nm – 3800 d/d
0-100 km/s: 2.25 sn
0-1/4 mil: 9.75 sn
Maks. Hız: 410 km/s
Ön lastikler: 275/30 YR19
Arka lastikler: 335/30 YR20
Ağırlık: 1556 kg
Söylediğin güç-hız oranın tam tersi özellikler gördüğün gibi.Ha söylediklerin doğru ama sadece bazı standart modeller için geçerli bu.Avrupalıların bu konuda fabrikasyon üretimleri çok daha iyi şüphe yok.Standart üretimleri elbette çok iyi.Ama iş yine dönüp dolaşıp konsept farkına geliyor.
Özetle şunu söyleyeyim,evet bazı konularda Avrupalı araçlar çok daha iyi (yol tutuş,yol hakimiyeti gibi).Ama motor kapasitesi ve tork açısından ben çok üst düzey modeller hariç, Amerikan konseptinden daha iyi olduklarını düşünmüyorum.Kayıyor,savruluyor filan ama bu araçların yapısı bu.Düz yolda bas basa bildiğin kadar mantığı.Konsepti bu.Ki bunu üretenlerde elbette bunun farkındadır yıllardır.Eğer müdahale edilmiyorsa demekki birşeylerin muhasebesini yapıyorlar.
|
| Başa dön |
|
 |
Eldrun

|
Tarih: Çrş Ağu 05, 2009 8:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ben Viper'ın standart modellerine göre yazdım. eski RT/10, GTS, GTS ACR, yeni SRT/10 ve GTS.
Senin gösterdiğin model modifyeli. Viper Venom 1000. Yanlış hatırlamıyorsam Hennessey adında bir adam yapıyordu bu Venom'ları. Viper modifyecisi adam. Aynı AMG'nin Mercedesleri, Alpina'nın BMW'leri modifye yapıp piyasaya sürmesi gibi.
1900hp twin turbo Viper'ın drag'ı var. 8saniyede çeyrek mili tamamlıyor 285km/h hıza çıkıyor o arada.
http://www.youtube.com/watch?v=yBEeo6l3a6s
Tabi o kadar güçlü motorların ömürlerinin de çok daha kısa olduğunu düşünmek gerek.
Aslında bir yere kadar aynı şeyi söylüyoruz ikimiz de. Araçların yapım stratejisi öyle amerikada. _________________ let's put a smile on that face... |
|
| Başa dön |
|
 |
DreamGuitar

|
Tarih: Çrş Ağu 05, 2009 8:36 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kesinlikle aynı şeylerden bahsediyoruz.Yani her iki konseptinde aralarında çok ciddi farklılıklar var.Amerikalıların anlayışı bu.Yani dedikleri gibi araba sürmekle,kullanmak arasında fark var.
Birde yanlış hatırlamıyorsam her 1000 Km'den sonra bunların motorlarını yeniliyorlardı.Çok pahalı bir iş,çok.
Bu arada verdiğin videoda dikkat ettinmi,arabanın ön tarafı komple havaya kalkıyor kalkış esanaısnda.
|
| Başa dön |
|
 |
Eldrun

|
Tarih: Prş Ağu 06, 2009 12:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hehe. Biraz daha uğraşsalar F16 gibi kalkabilirmiş.
Bir de kalkışta bir patlama sesi geliyor jet moturu gibi. _________________ let's put a smile on that face... |
|
| Başa dön |
|
 |
ESP

|
Tarih: Prş Ağu 06, 2009 5:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Nfs'de 400mlik parkurun 399m'sini arabayı şaha kalkık şekilde bitirdiğimi bilirim. Viper için çok kastım 200m'yi geçemedi, Chavelle SS kadar olamadı.  _________________ Bahtlı Bedevi |
|
| Başa dön |
|
 |
Le_Connoisseur

|
Tarih: Sal Ağu 11, 2009 8:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba arkadaslar,
Basligi blackstar rumuzlu arkadasimizin yonlendirmesi ile buldum. Cok guzel bilgiler var, bilgisini cekinmeden paylasan herkese sonsuz tesekkurler.
Ayrica bir cogunuzun cok da guzel araclari oldugunu goruyorum. Ben de kendi capimda bir araba tutkunuyum ve kullanmaktan en buyuk zevk aldigim arabamin resimlerini sizinle de paylasmak istedim. Uzerindeki 2.7 litrelik motoru ciddi mazot sarfiyatina yol aciyor ama kendime ne kadar soz versem de sabah evden cikarken bunu kullanmaktan yine de vazgecemiyorum.
Saygilarimla,
Kemal |
|
| Başa dön |
|
 |
Phantom Hayvan Sever

|
Tarih: Sal Ağu 11, 2009 8:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
S type gerçekten iyi bir araç ancak Jaguar şuanda benim için illaki Xtype diyebilirim. Sanki daha bir sportif gibimsitrak Güle güle kullanın çok güzel bir araba. _________________ A.
Phantom ne yapar ne eder?
Youtube |
|
| Başa dön |
|
 |
Lightning Fingers

|
Tarih: Çrş Ağu 12, 2009 12:58 am Mesaj konusu: |
|
|
| thecold33 demiş ki: | Ya bide 2 sene masaüstümü kaplayan resim, bu nedir yavvv:D
 |
İleri ötesi, ultra berisi bi şey bu.  _________________ "There's a lady who's sure all that glitters is gold, and she's buying a stairway to heaven.”
Zeppelin RULES! |
|
| Başa dön |
|
 |
HayaT The Solak

|
Tarih: Cum Ağu 14, 2009 12:10 am Mesaj konusu: |
|
|
Ya bu Camaro resmen +18 ya, tahrik edici bir görüntüsü var..
İşin ilginci Tr de 160bin dolardan başlayan bu araba zaten 6.4 motor nedeniyle hayal olmasına karşın USA'da arabalar da ucuz kardeşim. 30bin dolar civarına alınabiliyor.. |
|
| Başa dön |
|
 |
gogostar Hurgeneral

|
Tarih: Cum Ağu 14, 2009 11:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
Le_Connoisseur, plaka da özelmiş...  |
|
| Başa dön |
|
 |
Le_Connoisseur

|
Tarih: Pzr Ağu 16, 2009 10:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Plakanin ozelliginin altinda kotu biten bir ask hikayesi yatiyor, sanirim farkettiniz. Uzun mesafeden iliskilerin yurumeyecegini ispatlayan bir ask hikayesi maalesef. Nisanlanmak uzere oldugum bir hanima hediyemdi aslinda. Belki bu kadar sevmemin nedeni de onu hatirlatmasidir.
Saygilarimla,
Kemal |
|
| Başa dön |
|
 |
ESP

|
Tarih: Çrş Eyl 23, 2009 1:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Lamborghini Reventon
Alanlar Batman rob'uyla biniyorlarmış gibi bir söylenti var.
http://www.youtube.com/watch?v=uOUm1Nyh_xg
Bu da henüz dijital halde olan, Lamborghini'nin iradesi dışında tasarımcının biri tarafından modellenmiş Caramelo. Lamborghini alıp üretse efsane olması garanti.
 _________________ Bahtlı Bedevi |
|
| Başa dön |
|
 |
Stormcrow Romantik Metalci

|
Tarih: Prş Eyl 24, 2009 9:42 am Mesaj konusu: |
|
|
Audi'nin tam elektrikli konsept E-Tron modeli.
312 Beygir ve 0-100 km'ye 4.7 saniyede çıkıyormuş.
 _________________ I will do this. Nothing in my life matters except this. No moment in my life exists except this moment.
I am born in this moment, and if I fail, I will die in this moment..
It doesn't matter what size your pencil is , it's how you write your name |
|
| Başa dön |
|
 |
gogostar Hurgeneral

|
Tarih: Prş Eyl 24, 2009 6:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Farlar şık olmuş... |
|
| Başa dön |
|
 |
Phantom Hayvan Sever

|
Tarih: Cmt Eyl 26, 2009 11:38 am Mesaj konusu: |
|
|
Sanırım E-tron tanıtımından önce A1 i piyasaya gömselerdaha iyi olacak  _________________ A.
Phantom ne yapar ne eder?
Youtube |
|
| Başa dön |
|
 |

|
|
| Başa dön |
|
 |
nacho_grande Bora Bora Fatihi

|
Tarih: Pzr Eyl 27, 2009 12:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Otomotiv sektörü ar-ge departmanlarında kaporta yerine kumaş teknolojisi geliştirme üzerine yoğun bir çalışma var. _________________ "Axe and You Shall Receive"
|
|
| Başa dön |
|
 |
gogostar Hurgeneral

|
Tarih: Pzr Eyl 27, 2009 12:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kumaş teknolojisi bunun fazlasını karşılayabilecek yeterlilikte. Bence daha önemlisi o hareketli aksamları yapabilmek ki ben de bunun üzerine 2-3 ay kadar çalıştım.
Ben bu GINA'nın çarpışma testini çok merak ediyorum. Kumaş illaki dayanmaz büyük kazalara ancak çok garip bir iskelet var bu arabada. Darbe sönümleyici noktaları illaki kkoymuşlardır ancak ne kadar dayanır çok merak ediyorum. Zaten konsept olarak üretip müzede sergilemeye başlamışlar, çarpışma testi falan yapılmaz buna...
Dün kafede otururken yolda kaza oldu. Isuzu pickupla Mercedes S serisi bir araba çapıştı. Isuzu önden çarptı, ;MErcedes yandan darbe aldı. Isuzu çok kötü durumdaydı ve ciddi masrafı verdı. Mercedes: yan hava yastıkları patladı (güvenlik bu işte...), çamurluk ve kapıda darbeden dolayı ezikler vardı. Ama en önemlisi Mercedes'te iç kabine doğru en ufak bir darbe vs yoktu.
Biz baya şaşırdık bu duruma. Gerçekten çok çok sağlammış Mercedes... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr Eyl 27, 2009 1:19 pm Mesaj konusu: |
|
|
Benim gördüğüm en şaşırtıcı çarpışma arkadaşımın babasının 77 Pontiac TransAm'ı ile bir Peugeot 206 arasında olmuştu. Peugeot'yu kullanan gençler arkadan iyi bir sürat ile vurmuşlar. Pontiac'ın tamponu biraz yerinden oynamıştı üzerinde çizikler vardı Peugeot'nun önü ise akordiyon şeklindeydi nerdeyse. Duvara vurmak gibi birşey herhalde. Yanlış hatırlamıyorsam kobalt alaşımlıydı onların tamponları falan. Cidden tank gibi yani
Yine aynı arkadaşım ve babasının amerikan arabası sevdası sayesinde sanayi ortamlarında çok bulundum. Cidden Mercedes'ler dayanıklılık konusunda her anlamda inanılmaz araçlar. Yürüyen aksamı da inanılmaz. Yüzbinlerce kilometre yapan motorlar hala taş gibi. Adamlar yapıyor işte. _________________ • Perfecto Dükkano: High-End ürünler |
|
| Başa dön |
|
 |
|