| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
Perfectionist Rack Uzaylisi

|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt Mar 21, 2009 3:05 am Mesaj konusu: |
|
|
Bu efekt makaleleri zinciri sayesinde; efektler hakkında temel bilgiler, kullanım, sıralama ve dizilimleri hakkında çeşitli bilgiler sunmaya çalışacağız. Her efekt grubunun kendi forumunda bu konular üzerinde daha detaylı bilgiler paylaşabilirsiniz.
Yazıları ilk kez okuyacak ve bu bilgilerden yararlanmak isteyenlere tavsiyem; ilk olarak yazıları okumaları ve daha sonra da her yazının altında belirtilen örnek modelleri incelemeleri yönündedir. Bu sayede teorik bilgi, biraz daha pratik olarak göz önünde olabilir diye düşünüyorum. Hem bir efekt cihazının genel olarak nasıl çalıştığı hakkında bilgi alınıp daha sonra da üretilmiş modellerin nasıl olduğu incelenirse, bu şekilde konu daha rahat kavranabilir. Yani efektin çalışma biçimini bilgi, modelleri de uygulamalar ve örnekler şeklinde düşünebilirsiniz.
Yazılarda mümkün olduğunca ismi geçen efektin ve örnek modellerinin üzerinde genellikle bulunan kontrollerden de bahsetmeye çalıştım. Umarım kişisel ton ayarlamalarınızda faydasını görürsünüz.
Bunun dışında eğer yazılara eklenmesini istediğiniz birşey varsa veya aklınıza bir fikir gelirse, ilgili forumunda konuşup paylaşalım.
* Şuanda eksik olan kısımlar bulunmakta. Bunları ekledikçe size bu genel başlıktan haber vereceğim. Genel olarak çoğu gitaristin kafasında soru işaretleri yarattığından; özellikle sıralama, dizilim ve kullanım konularında detaylı yazılar yazmayı düşünüyorum. _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
Ali Hus ile uslanmayan

|
Tarih: Cmt Mar 21, 2009 4:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
Eline sağlık.
Mesaj sayı - karma oranını feci etkilecek yalnız  _________________ 'Her T�rk Jedi Do?ar, Ali. Sak?n unutma bunu' Obi Wan Nienturi |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt Mar 21, 2009 4:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
| AliSahin demiş ki: | Eline sağlık.
Mesaj sayı - karma oranını feci etkilecek yalnız  |
1 karmaya 10 mesaj ortalamam son iki ayda bozulmuştu. Şimdi biraz dengelenir diye düşündüm.
Herşey karma için  _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
nacho_grande Bora Bora Fatihi

|
Tarih: Cmt Mar 21, 2009 4:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Perfectionist demiş ki: | | AliSahin demiş ki: | Eline sağlık.
Mesaj sayı - karma oranını feci etkilecek yalnız  |
1 karmaya 10 mesaj ortalamam son iki ayda bozulmuştu. Şimdi biraz dengelenir diye düşündüm.
Herşey karma için  |
Ben önceden vermiştim  _________________ "Choose only one master... Nature." Rembrandt
|
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Cmt Mar 21, 2009 4:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çetelesini tutuyorum zaten abi. Seninkini işratlemişim  _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
sweetrock Preamp Gurusu

Kayıt: 16 Ekm 2008 Mesajlar: 1682 Konum: Hayal Dünyası "The Jubilee Zone" [Rüyalar Alemi]
|
Tarih: Cmt Mar 21, 2009 5:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
Güzel çalışma , tüm başlıklar dolunca " pedal ansiklopedi on line " olacak.
Teşekkür ederiz çalışmaların için.
 |
|
| Başa dön |
|
 |
Sabri Aydin G3 Istanbul Subesi

|
|
| Başa dön |
|
 |
theMagus

|
Tarih: Pzr Mar 22, 2009 3:49 am Mesaj konusu: |
|
|
OHA! Diyorum.. Çünkü oha falan oldum yani.. Bu dizin olayı muazzam olmuş.. Her şeyin karma için olduğun biliyordum fakat bile bile önceden vermiştim karma sana ama an itibariyle mesaj sayısı -karma dengeni bozuyorum..
bkz: before 1532 -> 153
after 1532 -> 154
 |
|
| Başa dön |
|
 |
insaneshred Parker Cem

|
Tarih: Pzr Mar 22, 2009 1:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Abi valla bende ayrı ayrı yazıp başlıkların düzenini bozmak istemedim, ne muazzam bir çalışmadır bu ya. Eline koluna zihnine sağlık vallahi. Çok teşekkürler. _________________ http://soundcloud.com/cemcatik |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pzr Mar 22, 2009 7:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkürler arkadaşlar. Aslında bu olayın fikir babası sevgili ağamız Utku'dur. Arada ona da karma gönderin
Bu konularda internette İngilizce bir sürü kaynak olsa da, Türkçe kaynak yok denecek kadar azdı. Yani olsa bile bölük pörçük olarak forumlarda orda burda dağılmış durumdaydı. Bu şekilde umarım çoğu insanın bilgi ihtiyacı giderilmiş olur. En azından sistematik olduğundan, indekse bakıp merak edilen konuya ulaşılması kolay olacaktır diye düşünüyorum.
Herkese iyi okumalar
Buarada 1 gün girmedim karma yağmış. Sağolun  _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Mar 23, 2009 2:53 am Mesaj konusu: |
|
|
6. Oktav/Perde Değiştirme Bazlı Efektler bölümü eklenmiştir. _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
Oraceous Countryci!

|
Tarih: Pts Mar 23, 2009 8:42 am Mesaj konusu: |
|
|
Aylardır uğraşıyorum dediğin yazı buymuş demek, buraya da yazayım ellerine sağlık diye. Her başlığa en az birer karma benden, 1 ay sana çalışalım. Arasan bulamayacağın kitap olmuş. _________________ Gitaristin parmakları sarı, tonu yeşildir...
GG |
|
| Başa dön |
|
 |
OnLyTNT
|
Tarih: Pts Mar 23, 2009 3:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tüm bu yazıları kendi bilginizle siz mi kaleme alıyorsunuz?
Bir de değinmek istediğim bir nokta var. Türkçe karşılığı olan kelimelerin Türkçe yazılmasını rica ediyorum. Belki mesajlaşırken çok önemli değil ama bu yazıların bir kaynak teşkil etmesini istiyorsanız buna dikkat etmelisiniz.
Örneğin slider = sürgü, bu prensiple çalışan parçların genel adı potansiyometre, gain = kazanç, load = yük, speaker = hoparlör !!!? Bu şeklide gidiyor liste. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Mar 23, 2009 7:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
| Oraceous demiş ki: | | Aylardır uğraşıyorum dediğin yazı buymuş demek, buraya da yazayım ellerine sağlık diye. Her başlığa en az birer karma benden, 1 ay sana çalışalım. Arasan bulamayacağın kitap olmuş. |
Sağol abi Elimizden geldiğince yapıyoruz birşeyler işte
| OnLyTNT demiş ki: | Tüm bu yazıları kendi bilginizle siz mi kaleme alıyorsunuz?
Bir de değinmek istediğim bir nokta var. Türkçe karşılığı olan kelimelerin Türkçe yazılmasını rica ediyorum. Belki mesajlaşırken çok önemli değil ama bu yazıların bir kaynak teşkil etmesini istiyorsanız buna dikkat etmelisiniz.
Örneğin slider = sürgü, bu prensiple çalışan parçların genel adı potansiyometre, gain = kazanç, load = yük, speaker = hoparlör !!!? Bu şeklide gidiyor liste. |
Sıfırdan yazdığım bir çok yazı da var. Fakat burdakilerin hepsi sıfırdan yazdığım yazılar değil. Bir kısmı farklı kaynaklardan okuduğum bilgileri de içeriyor. Yani kendi bilgim ve tecrübem ile okuduklarımı harmanlıyorum genel olarak. Zaten tamamladığım zaman referanslarımı da ekleyeceğim; o zaman bilgi aldığım kaynakları da inceleme şansınız olur.
Buarada Türkçe terimler konusundaki uyarınız için teşekkür ederim. Elimden geldiğince yazdıklarımı o doğrultuda elden geçireceğim. Hatta Türkçe karşılığını yazıp parantez içinde de İngilizce'sini yazarsak daha net olabilir diye düşündüm şimdi. Sonuçta bu konular hakkındaki kaynakların büyük bir kısmı ingilizce olarak daha detaylı şekillerde internette mevcut. Ya da birisi kullanım kılavuzunu okurken daha rahat anlayabilir İngilizce karşılıkları da olursa. Vaktim oldukça tek tek incelerim tüm yazdıklarımı.
Ayrıca aklınıza gelen terimlerin karşılıklarını paylaşırsanız sevinirim. _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
OnLyTNT
|
Tarih: Pts Mar 23, 2009 8:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tebrik ederim, zorlu bir işe kalkışmışsınız. Bire bir alıntılar varsa kaynak eklemenizi rica edecektim. O yüzden sormuştum sorumu.
"Hatta Türkçe karşılığını yazıp parantez içinde de İngilizce'sini yazarsak daha net olabilir diye düşündüm şimdi."
Evet, kesinlikle böyle olmalı. Sonuçta konu biraz da teknik detay içeridiğinden İngilizce karşılıklarının olması da faydalı olacaktır. Bu doğrultuda elimden gelen katkıyı yapmaya çalışacağım.
İyi çalışmalar. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Mar 23, 2009 8:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
Desteğiniz için teşekkür ederim. Referansları ekleyince burdan zaten haber veririm. Terim konusunda da takıldıkça burdan sorarım, görüşlerimizi paylaşırız. _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
Secks Kont de Mutehassis

|
Tarih: Cmt Mar 28, 2009 11:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ellerine sağlık arkadaş.  |
|
| Başa dön |
|
 |
toxogonine

|
Tarih: Pzr Nis 05, 2009 8:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Gerçekten harika, okumaya yeni başladım ve aklımdaki sorular yavaş yavaş yanıtlanmaya başladı.
Bir de karma verebilsem  |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Tem 20, 2009 2:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
3.) Ses Bazlı Efektler eklenmiştir. Hayırlı olsun. İyi okumalar.
Katkılarından dolayı Çetin'e teşekkürlerimi sunuyorum ayrıca. _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
DreamGuitar

|
Tarih: Pts Tem 20, 2009 3:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
Rica ederim.
Bir yardımım olduysa,ne mutlu bana.
 _________________ Si String Power. |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Tem 20, 2009 3:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
| DreamGuitar demiş ki: | Rica ederim.
Bir yardımım olduysa,ne mutlu bana.
 |
Bu hafta karmaların benden  _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş Eyl 30, 2009 3:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Genel Edit: Yazılardaki Türkçe/İngilizce kelimeleri değiştirdim. Gözüme takılanlara açıklamalar koydum. Bazılarına eklemeler yaptım.
Eksik bölümler yolda  _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
sweetrock Preamp Gurusu

Kayıt: 16 Ekm 2008 Mesajlar: 1682 Konum: Hayal Dünyası "The Jubilee Zone" [Rüyalar Alemi]
|
Tarih: Çrş Eyl 30, 2009 4:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok harika dizin hazırladın .
Ellerine sağlık .
Power tube pedallar hakında yardıma ihtiyacın olursa ,
Herzaman hazırım.
Sevgiler,
Hakan  |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş Eyl 30, 2009 4:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Vallahi o konuda yardım gerekli cidden abi. Zira benim birşeyler anlatacak kadar ne bilgim ne de tecrübem var. Çok iyi olur yani birşeyler karalayabilirsen. _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
sweetrock Preamp Gurusu

|
Tarih: Çrş Eyl 30, 2009 4:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
Tamam o zaman ,
Benimde tam sevdiğim olay ,
Fakat hem rack , hemde pedal olarak sana biraz bilgi derler toparlar ö.m atarım. Sen düzenler kendince yazarsın.
 |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Çrş Eyl 30, 2009 5:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
| sweetrock demiş ki: | Tamam o zaman ,
Benimde tam sevdiğim olay ,
Fakat hem rack , hemde pedal olarak sana biraz bilgi derler toparlar ö.m atarım. Sen düzenler kendince yazarsın.
 |
İstersen direk sen yaz abi. Formata göre ayarlayıp dizine eklerim ben nasıl olsa. Karmalar yolu şaşırmasın sonra  _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Pts Ekm 05, 2009 6:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
1.6 Power-Tube Pedalları/Rack Preampleri bölümü eklenmiştir.
Ellerine sağlık Hakan Abi  _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |

|
Tarih: Sal Ekm 06, 2009 4:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
Dün akşam unuttum yazmayı.
1.5 Yüksek Voltaj ile Çalışan Lambalı Preamp/Pedallar bölümü de dizine eklendi.
Başta Hakan Abi olmak üzere emeği geçen herkese paylaşımı ve zaman ayırdığı için teşekkürler. _________________ Arama'nın gücüne inanıyorum... |
|
| Başa dön |
|
 |
cockroach
|
Tarih: Pzr Nis 04, 2010 12:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
| gerçekten çok hayırlı bir iş yapmışsın arkadaşım. açık ve net olmuş detaylar. index çok güzel hazırlanmış. tebrikler, teşekkürler... |
|
| Başa dön |
|
 |
|